Bosmaaier

Wederom Chinese meuk ….

Toen ik mijn huidige woning betrok waren grote delen van de tuin volledig overwoekerd met onkruid dat soms wel 2 meter hoog stond. Om dat te kunnen wegmaaien heb ik een bosmaaier gekocht. Deze is van het zelfde merk als de grondboor (zie vorig artikel). Eveneens goedkope Chinese meuk dus. Omdat ik het motortje van de grondboor nu al een beetje ken durfde ik dat aan. Wederom, het is beter om er één van een bekend merk te kopen maar reken ook in dat geval er op dat je waarschijnlijk vijf ker zo veel moet betalen. 

De starter

De bosmaaier doet het nog steeds. Echter de starter is een zwak punt. “Starter” moet je hier zien als het touwtje en de veer waarmee je hem aan moet trekken. Die is al twee keer vervangen. Het is een universeel onderdeel en je koopt ze in China voor slechts een paar Euro (inclusief gratis verzending!). Dus het koste 2x niets maar het is vervelend als hij het niet doet op het moment dat je hem nodig hebt.

De bosmaaier is ook ideaal voor het wegmaaien van onkruid dat langs de randen van de weide en paddock groeit (en tegen de schrikdraad aan). Het vrijhouden van de schrikdraad is belangrijk voor de goede werking er van. Bij elk contact met ‘aarde’ lekt een deel van de stroom weg en wordt de effectiviteit van de schrikdraad verminderd.