Over Eigen Stal

Deze website gaat over van onze paardenhobby. Maar minder over de paarden zelf dan over alles wat er bij komt kijken. Het is namelijk in eerste instantie de hobby (en ook het werk) van mijn dochter. Zie daarvoor haar site AB-Horsemanship.

Sinds 2009 hebben wij de paarden “bij huis”. Onze huidige kudde bestaat uit drie pony’s. Het zijn echte buitenpaardjes. Wij beschikken momenteel over een paddock, een weide, een schuilstal en een inloopstal. In principe staan ze altijd buiten. Alleen bij heel slecht weer zoeken ze de stal op.

Mijn dochter is dus de paarden-expert c.q. rij-instructrice en orthopedagoog (MSc). Ze combineert deze diciplines in haar eigen praktijk onder de naam ‘Paard & Pedagogiek’. Daarnaast heeft ze nog een website AB-Horsemanship.

Deze site gaat dus vooral over de meer technische kant van het paarden houden. Voor het onderhoud beschikken we onder meer over een minitrekker en wat andere mechanische hulpmiddelen. Daarover vindt u meer op een aparte pagina.

Tot 2017 was ik werkzaam als eigenaar van het bedrijf Rustbuster in Veenendaal. Inmiddels ben ik met pensioen. Voorheen was ik ook actief als bestuurslid van diverse stichtingen en verenigingen waaronder een ponyclub. In die rol ging het vooral om financiĆ«le en organisatorische zaken.