Over Eigen Stal

Deze website gaat over onze paardenhobby. Maar minder over de paarden zelf dan over alles wat er bij komt kijken. Het is namelijk in eerste instantie de hobby (en ook het werk) van mijn dochter. Zie daarvoor haar site Paard & Pedagogiek.nl.

In april 2022 hebben wij deze plek helaas moeten verlaten wegens aanleg van een geheel nieuwe woonwijk. Inmiddels is alles weg ……
De paarden hebben nu een “functie elders” in de praktijk van mijn dochter. Deze site blijft voorlopig nog behouden omdat de inhoud nog steeds nuttig is.

Sinds 2009 hebben wij de paarden “bij huis”. Mijn dochter is een groot aanhanger van het “Naturel Horsemanship”. Dat betekent dat we proberen de paarden een zo natuurlijk mogelijke omgeving te bieden. De kudde bestaat uit drie pony’s. Wij beschikken momenteel over een paddock, een weide, een schuilstal en een inloopstal. In principe staan ze altijd buiten. Alleen bij heel slecht weer zoeken ze de stal op. Dat is een groot verschil met veel stallen en maneges waar de paarden slechts beperkt buiten komen.

Mijn dochter is dus de paarden-expert c.q. rij-instructrice en orthopedagoog (MSc). Ze combineert deze diciplines in haar eigen praktijk onder de naam ‘Paard & Pedagogiek’. Daarnaast heeft ze nog een website AB-Horsemanship.

Deze site gaat dus vooral over de meer technische kant van het paarden houden. Voor het onderhoud beschikken we onder meer over een minitrekker en wat andere mechanische hulpmiddelen. Daarover vindt u meer op een aparte pagina.

Tot 2017 was ik werkzaam als eigenaar van het bedrijf Rustbuster in Veenendaal. Inmiddels ben ik met pensioen. Voorheen was ik ook actief als bestuurslid van diverse stichtingen en verenigingen waaronder een ponyclub. In die rol ging het vooral om financiĆ«le en organisatorische zaken.